Радиочестния (RF) лифтинг e технология, използвана в естетичната индустрия заради своята способност да се прилага избирателно в дълбоката дерма от повърхността на кожата, така че да може да се бори с целулита, да стимулира производството на колаген и еластин и да постига лифтинг ефект върху кожата. RF генерира електрическо поле, което се променя от положително до отрицателно. Този процес води до ротационно движение на молекулите и генерира топлина.Това затопляне, е отвътре навън и предизвиква:

-Лимфен дренаж

-Подобряване на метаболизма и подобряване на еластичността и външния вид на кожата.

-Формирането на нов колаген

-Миграция на фибробласти, която допълнително укрепва структурите на колагена и води до подмладяване на третирания участък.

Топлината достига до дълбоки нива(5 -15 мм) на съединителната тъкан, като стимулира регенерацията и реконструкцията на колагеновия протеин, активира фибробластите и възстановява колагена и еластана в дългосрочен план. В резултат на това кожата се стяга и бръчките се заличават.Процедурата има ефект за  целулит; отпусната кожа на тялото; моделиране на тялото след напълняване, отслабване, раждане и липосукция; венозен застой и оток на долни крайници; допълнение към програмите за отслабване и фитнес.