Има модерна алтернатива на липосукцията. Това е КРИОЛИПОЛИЗАТА – медицинска процедура за трайно отстраняване на подкожни мастни натрупвания чрез замразяване, без да уврежда кожата, мускулите и другите тъкани.

При нея определената зона се охлажда до -8 градуса, като по този начин се предизвиква замразяване на мастните киселини в мастните клетки, които образуват ледени кристали и се унищожават завинаги. След няколко седмици постепенно и неусетно се изхвърлят от организма.

Процедурата трае 60-70 мин. Прави се веднъж в месеца за определената зона.

Може да избирате от следните зони:
– паласки;
– бедра (вътрешна част);
– бедра (задна част);
– брич;
– корем
– ръце
– двойна брадичка

След процедурата 20% – 30% от мастните клетки са унищожени. Естествените метаболитни процеси спомагат за изхвърлянето на отпадналите мастни клетки.

При направени 3 процедури криолиполиза на една зона се унищожават до 70% от мастната тъкън.

За една седмица могат да се правят до 3 процедури в различни зони. За криолиполизата не се изисква предварителна и терапевтична подготовка. Следващо третиране на една зона се прави след 21 дни.

Очаквани нежелани реакции като временно зачервяване, посиняване и преходно изтръпване обикновено преминават в рамките на 14 дни след процедурата.

Препоръки: да се пие повече вода, хепатопротектори, да се масажира .
Препоръчва се преди криолиполизата да се направят няколко процедури РФ – радиочестотен масаж, за по-добър резултат.

Противопоказания: при хора със сърдечно-съдови заболявания, проблеми с черния дроб, бъбречна или чернодробна недостатъчност, пейсмейкъри, болни от тромбоза или тромбофлебит, с трансплантации и големи метални протези, дерматит или други кожни лезии или непоносимост към студови терапии. Не трябва да се извърша в области с наличие на тежки разширени вени, както и по време на бременност и кърмене.