Барокамера срещу COVID19

Болница, базирана в Луизиана, използва хипербарна кислородна терапия (HBOT) за лечение на пациенти с коронавирус.

Опитите показват, че лечението може да бъде ефективен начин за лечение на пациенти с коронавирус, страдащи от тежък респираторен дистрес.

Д-р Кери Тибодо,  и д-р Амер Раза,  комбинират научни знания относно ефективността на лечението и работят за създаването на протокол за  лечение.

„При претегляне на рисковете за пациента и потенциала за интубация, хипербаричната кислородна терапия беше определена като далеч по-добър вариант за тези, които отговарят на критериите“, казва Тибодо.

Четирима пациенти вече са изпълнили критериите и са започнали терапия. Обикновено лечението с HBOT е веднъж дневно в продължение на 90 минути. Всички пациенти, които са получили лечението, са казали, че се чувстват по-добре.

„С помощта на мрежи с лекари и колеги от САЩ открихме, че това е алтернативно лечение, което се използва, за да не се интубират пациенти с Ковид 19“

„Видяхме известно симптоматично подобрение при нашите пациенти и се надяваме също да предотвратим интубациите в тази подгрупа пациенти, отговарящи на критериите за тази терапия.“

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *