Център за здраве и красота "ОКСИМЕДИКАЛ" – гр. София | Барокамера | Криолиполиза | Солна стая

Полезна информация

Полезна информация

барокамерата за лечение на аутизъм

5-годишно дете проговори след лечение в барокамерата на УМБАЛ-Бургас, съобщават от лечебното заведение. Михаил Георгиев е от Раднево и доскоро е издавал само звуци. Фактът, че момченцето е проговорило, прави този Великден един от най-щастливите за семейството му.

Бащата на детето Минчо Георгиев споделя, че първият курс на лечение е проведен през октомври миналата година и в следващите месеци ефектът е бил чудодеен. Ефектът се забелязва както от семейството, така и от учителите в детската градина. Детето вече казва отделни думи и словосъчетания, научило е българската и английската азбука и може да брои до 10.

Вторият курс от терапията приключи на Великден и семейството има надежда ефектът да е още по-голям.

Семейство Георгиеви има и по-голямо дете, което страда от малформативен синдром и е със 100% инвалидност. Поради тази причина родителите реагирали много бързо, когато забелязали, че няма развитие в речта на по-малкото дете. След като при посещенията при логопед и ресурсен учител не бил постигнат напредък, родителите се поинтересували и от други форми на терапия.

Д-р Даниела Люцканова, която е сертифициран специалист по хипербарна оксигенация с над 10-годишен опит, споделя, че за успеха е помогнала навременната реакция на родителите. Паралелно с терапията в барокамерата детето продължава да ходи при логопед и ресурсен учител.

От бургаската болница обръщат внимание, че хипербарната оксигенация има изключително добър ефект при лечението на редица заболявания, защото насища клетките с кислород. Тя се прилага при диабетно стъпало, множествена склероза, детска церебрална парализа, изгаряния, бавно зарастващи рани, проблеми със слуха, декомпресионна болест при водолази, пациенти, преживели инсулт и инфаркт, както и при редица други състояния.

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *